De ce ar trebui copilul tau sa mearga la cursuri de inot?

Afla detalii despre De ce ar trebui copilul tau sa mearga la cursuri de inot? accesand Cursuri inot.

Inecul este a treia cauza principala de deces prin ranire neintentionata la nivel mondial. In perioada iulie 2018 – iunie 2019, 276 de persoane s-au inecat in Australia – o crestere de 10% fata de anul precedent. Printre acestia se numara 19 copii cu varsta sub patru ani, opt copii cu varste cuprinse intre 14 si 45 de ani si alti 15 tineri cu varste cuprinse intre 24 si 30 de ani. Pe masura ce temperaturile au crescut in aceasta vara, alte 53 de persoane s-au inecat pe plajele, pe raurile si in piscinele australiene, inclusiv sase copii. De asemenea, au avut loc 584 de inecuri care nu au fost fatale si care au necesitat spitalizare, precum si multe alte tragedii aproape neraportate. Veti fi tentati sa spuneti ca nu va intereseaza statistica din Australia pentru ca suntem in Romania, insa in realitate, copilul odata ajuns adult va putea calatorii oriunde asa ca am luat un exemplu de statistica la intamplare pentru a va arata ce face lipsa de la cursuri inot copii.

Cursurile de inot pentru copiii de la gradinita

Parintii ar trebui sa fie incurajati sa se joace cu copiii lor in medii acvatice sigure. Chiar si copiii mici pot fi invatati tehnici de supravietuire inotand, cum ar fi plutirea pe spate. Stropitul si alunecarea in apa pot favoriza dezvoltarea cognitiva si fizica la sugari si copii mici. Experientele timpurii de acest tip pot, de asemenea, sa imbunatateasca gradul de constientizare a parintilor cu privire la siguranta copiilor. Indiferent cat de familiarizat este copilul cu apa, este important ca parintii sa nu supraestimeze niciodata abilitatile copilului si sa il supravegheze in permanenta, fara distrageri (cum ar fi telefoanele mobile). In mod ideal, pana la varsta de patru ani, copiii ar trebui sa fie capabili sa intre si sa iasa din apa in siguranta (verificand adancimea si cautand obstacole sau pericole in apa). De asemenea, ar trebui sa poata sa pluteasca, sa se miste in apa si sa isi controleze respiratia.

Cursurile de inot pentru copiii din scoala primara

Majoritatea scolilor primare ii implica pe copii in programe intensive de cursuri de inot. Acestea pot fi o modalitate utila de a creste abilitatile de inot si de a ajuta copiii in cazul in care au probleme in ocean sau in piscina. Insa un studiu australian a constatat ca si copiii au nevoie de lectii de inot saptamanale continue, pe langa programele de inot de la scoala, pentru a-si mentine abilitatile de inot si siguranta in apa. Pana la varsta de 11-12 ani, copiii ar trebui sa fie capabili sa inoate 50 de metri fara intrerupere. Din cauza timpului si a banilor, participarea majoritatii copiilor la lectiile formale de inot scade semnificativ in ultimii ani de scoala primara. Acest lucru inseamna ca multi copii nu mai inoata inainte de a fi invatat abilitatile de baza necesare pentru a se mentine in siguranta.

Cursurile de inot pentru adolescenti – din liceu

Elevii de liceu  au nevoie de programe extinse de siguranta in apa, in conformitate cu programul de invatamant secundar. Programele ar trebui sa abordeze competentele, precum si cunostintele, comportamentele si atitudinile acestui grup de studenti pentru a promova un comportament mai sigur in mediile acvatice. Schimbarea terminologiei de la “a invata sa inoate” sau “lectii de inot” la “salvare si supravietuire” – si promovarea acestora ca abilitati pe tot parcursul vietii – ar putea incuraja mai multi adolescenti si tineri adulti sa ia cursuri de inot.

Post-ul De ce ar trebui copilul tau sa mearga la cursuri de inot? apare prima dată în Cursuri inot.