Cursuri inot copii dimineata

Oferta este valabila!

Cursurile de inot pentru copii si antrenamentele de dimineață reprezinta unul dintre cele mai bune moduri de a vă menține energia pe tot parcursul zilei. Datorită antrenamentului matinal, corpul și mintea vor îndeplini mai ușor sarcinile zilnice. În timpul exercițiilor, plămânii și inima sunt alimentate cu oxigen și nutrienți, ceea ce îmbunătățește rezistența și performanța organismului. Prin urmare, creșterea energiei reduce oboseala și ameliorează epuizarea.

De ce este bine sa faceti inot dimineata?

1. Cresc activitatea în timpul zilei

2. Îmbunătățesc buna dispoziție

3. Susțin calitatea somnului

4. Sporesc atenția

5. Mențin tensiunea arterială și glicemia sub control

6. Mai mult spațiu în bazinul de inot

Este dovedit științific că exercițiile fizice îmbunătățesc buna dispoziție și sunt benefice în combaterea depresiei și a anxietății. După antrenament, organismul elimină endorfinele, care reduc stresul și durerea. Cuvântul ”endorfina” este compus din termeni precum – endogeni, ceea ce înseamnă în interiorul organismului și morfină. În organismul nostru endorfinele au un efect similar ca și categoria de medicamente numită opioide. În medicină, opioidele sunt utilizate pentru că induc senzația de euforie și reduc durerea.

Endorfinele sunt eliminate din organism indiferent de ora antrenamentului. Exercițiile matinale vă ajută să ajungeți dimineața la muncă mai fericiți și pe parcursul zilei veți avea o mai bună dispoziție. Dacă vă antrenați seara, după care mergeți la culcare, nu vă veți bucura de efectele endorfinelor la fel de mult ca după antrenamentul de dimineață

Un avantaj al cursurilor de inot de dimineață este că ajută la o mai bună circulație a sângelui și îmbunătățesc fluxul sanguin în creier. Sunt suficiente 30 de minute de antrenament și creierul începe să lucreze mai bine și devine mai rezistent la tulburări. Datorită exercițiilor de dimineață, puteți îmbunătăți memoria, capacitatea de a rezolva o serie de probleme și atenția.

Acest lucru a fost confirmat de cercetătorii care au testat impactul exercițiilor de dimineață asupra îmbunătățirii abilităților cognitive. La acest studiu au participat 65 de bărbați și femei. Rolul participanților a fost să alerge 30 de minute pe o bandă de alergare și la fiecare jumătate de oră, în timpul zilei, să facă o pauză de 3 minute pentru mers. Combinația acestor activități s-a dovedit a fi cea mai bună modalitate de a îmbunătăți funcțiile executive, cum ar fi:

  • flexibilitatea

  • orientarea în spațiu

  • modul de gândire

  • planificarea

  • puterea de decizie

Articolul despre inot Cursuri inot copii dimineata apare primul pe Cursuri inot copii si adulti.