Cursuri inot copii – acvatica neonatala si beneficiile piscinei

Afla detalii despre Cursuri inot copii – acvatica neonatala si beneficiile piscinei accesand Cursuri inot.

Dupa primele 3 luni de viata, bebelusii pot incepe primele cursuri de inot copii pentru bebelusi. Haideti sa vedem impreuna care sunt beneficiile piscinei pentru copilul tau. Pentru sugari, relatia cu apa este foarte importanta, deoarece o vad ca pe o experienta de joaca si libertate. In timpul cursurilor in apa pentru bebelusi, acestia experimenteaza abilitati motorii, care mai tarziu vor sta la baza mersului si alergarii.

Bebelusi in piscina: de ce este importanta inotul nou-nascutilor?

Bebelusii pot intra in apa imediat, sau mai degraba dupa cateva zile de la nastere, dar, de obicei, se decide ca acestia sa inceapa dupa a treia luna de viata. Dar care sunt beneficiile?

Inotul nou-nascutului: relatia cu parintele insotitor

Inotul pentru bebelusi este cunoscut si sub numele de hidrochinezie, sau miscare in apa, si este o experienta unica atat pentru bebelus, cat si pentru parintele care il insoteste, deoarece apa aminteste de pantecele mamei la nou-nascut, care este inca vie in amintirile lor in primele luni de viata. In plus, copilul si parintele devin foarte intimi, implicand multe simturi si calmand mamele, care sunt eliberate de anxietate si stres in apa. Cu toate acestea, nu este neaparat mama cea care intra in piscina cu copilul. De fapt, adesea tatii sunt cei care cunosc mai bine apa si este de preferat ca ei sa se scufunde, pentru a nu transmite copilului o anxietate inutila. Odata ales parintele cu care se scufunda copilul, este bine sa existe o continuitate, astfel incat copilul sa aiba un punct de referinta precis.

Bebelusi in piscina: siguranta si incredere

Nou-nascutii sunt obisnuiti sa traiasca in apa inca din pantecele mamelor unde se simt in siguranta tot timpul, asa ca este important ca experienta prenatala sa continue, oferindu-le acest timp pentru a invata cum sa gestioneze cel mai bine relatia lor cu apa. Daca copilul se obisnuieste cu apa, mai tarziu va putea inota fara probleme si va evita pericolul inecului pentru ca acesta va fi obisnuit cu apa. In plus, in timpul cursului de inot pentru bebelusi, se fac exercitii care implica miscari independente in apa, ceea ce sporeste increderea copilului.

Dezvoltarea coordonarii si a controlului muscular

Prin intermediul lectiilor de inot neonatal, copiii isi imbunatatesc coordonarea si echilibrul, perfectionandu-si abilitatile motorii zi de zi. Cercetarile efectuate in 2009 de catre Universitatea de Stiinta si Tehnologie au aratat ca copiii care inoata au un echilibru mai bun si sunt capabili sa apuce mai usor obiectele decat cei care nu inoata. De asemenea, activitatile acvatice neonatale ii fac pe bebelusi sa isi miste muschii mai mult decat pe uscat.

Ajutor fizic si mental

Cursurile de inot in general are efecte benefice asupra organismului si, in cazul bebelusilor, obisnuieste corpul cu miscarea, intareste inima si plamanii si promoveaza dezvoltarea creierului. Apa calda ii relaxeaza pe copii, iar inotul, datorita miscarii mari pe care o implica, stimuleaza apetitul. Prin urmare, rezultatul ar putea fi un somn mai mult si mai bun pe timp de noapte si o relatie buna cu mancarea.

Post-ul Cursuri inot copii – acvatica neonatala si beneficiile piscinei apare prima dată în Cursuri inot.