Cursuri inot copii & adulti

Cum te ajuta cursurile de inot sa te dezvolti

Afla detalii despre Cum te ajuta cursurile de inot sa te dezvolti accesand Cursuri inot.

Inotul poate fi distractiv, stimulativ si relaxant nu numai pentru un copil, ci si pentru parinti. Stiati ca, potrivit mai multor studii, aceasta activitate aduce o multime de beneficii cognitive si fizice? In acest articol va explicam de ce ar trebui sa nu pierdeti timpul si sa va inscrieti copilul la cursuri de inot acum.

Pentru a intelege ca este un sport complet, trebuie doar sa va ganditi ca, chiar si numai pentru a ramane pe linia de plutire, toti muschii principali ai corpului lucreaza: de la brate la picioare, inclusiv abdomenul si spatele. Inotatorii isi exerseaza toti muschii impreuna, intr-un mod natural.

Ce muschi dezvolta inotul?

  • Inotul este o activitate buna care implica intregul corp.

  • Mentine ritmul cardiac ridicat, dar protejeaza impotriva ranilor accidentale ale articulatiilor

  • Ajuta la mentinerea sanatatii inimii si a plamanilor

  • Ofera un antrenament complet al corpului, deoarece aproape toti muschii sunt folositi in timpul inotului

  • Intareste oasele, ajuta postura si ajuta la prevenirea scoliozei

Imbunatateste digestia

In general, miscarea si activitatea fizica au un efect pozitiv asupra digestiei, dar trebuie practicate intotdeauna in mod inteligent. Activitatea fizica favorizeaza o mai buna golire gastrica si regularizeaza productia de acid, reducand riscul de arsuri la stomac si aciditate in stomac. De asemenea, favorizeaza motilitatea intestinala, regularizand activitatea intestinelor si ajutand la combaterea constipatiei.

Activitatile sportive, cu exceptia mersului pe jos, nu trebuie facute imediat dupa mese. Atat digestia, cat si efortul fizic necesita, de fapt, o cantitate mare de sange, care este deviat de la stomac la muschi, incetinind digestia. Rezultatul acestui proces este ca va veti chinui sa digerati. Prin urmare, este intotdeauna o idee buna sa asteptati pana cand ati facut digestia inainte de a va arunca in ea, pentru a evita o mare durere de stomac.

Stimularea increderii

Copiii pot fi stresati atunci cand se confrunta cu experiente noi si poate fi inspaimantator pentru ei sa se desprinda de margine si sa se arunce in gol pentru a ajunge pe partea cealalta a piscinei. De aceea, lectie dupa lectie, copiii capata incredere in ei insisi si in abilitatile lor. Aceasta incredere in sine poate deveni foarte utila atunci cand sunt la scoala si le este teama sa nu pice un test. In general, increderea in sine duce la o relatie mai buna cu ceilalti, precum si la o mai mare independenta.

Reduce stresul si anxietatea

Fie ca este vorba de sentimentul relaxant de a pluti fara efort, prezenta in apa are un efect calmant asupra majoritatii oamenilor. Totusi, acesta nu este singurul motiv pentru care se spune ca inotul este o activitate care calmeaza anxietatea. Atunci cand oamenii sunt activi, tind sa fie mai fericiti si mai sanatosi. Acest lucru se datoreaza faptului ca exercitiile fizice elibereaza endorfine, substantele chimice naturale ale creierului care ne fac sa ne simtim bine, si reduc cortizolul, hormonul stresului. Inotul face ca sangele sa circule, iar acest lucru umple corpul de fericire in mod natural. Datorita cresterii numarului de endorfine din creier, inotul ii ajuta pe copii sa se elibereze eficient de stres. In plus, atunci cand copiii au un hobby care le aduce bucurie, este probabil ca ei sa fie mai fericiti si in afara piscinei.

The post Cum te ajuta cursurile de inot sa te dezvolti appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Cum te ajuta cursurile de inot sa te dezvolti apare prima dată în Cursuri inot.

Cum sa previi accidentele la cursurile de inot?

Afla detalii despre Cum sa previi accidentele la cursurile de inot? accesand Cursuri inot.

Daca inoti prea repede, vei obosi la fel de repede. Stiai ca primii 100 de metri din inotul tau pe distante lungi sunt cruciali pentru a te pregati pentru o cursa buna? De fapt, iti poti da peste cap cursa in primii 100 de metri mergand prea repede. De ce se intampla asta si care sunt sfaturile si trucurile pentru un curs de inot ? Mergi la cursuri inot si vei invata cum sa inoti mai sigur pe distante lungi.

Incepe mai usor

Nu vei castiga face nimic daca tragi excesiv in primii 100 de metri. Cu toate acestea, vedem atat de multi sportivi care incearca sa faca asta. Sfatul nostru? Incepe inotul cu frana de mana trasa. Inoata mai incet decat crezi ca ar trebui, aceasta este cheia. Este o abilitate foarte greu de dezvoltat pentru ca esti plin de energie la inceput si te simti bine, asa ca de ce sa nu profiti de asta? Pentru ca nu ai rezerve nelimitate de energie si cu cat mergi mai repede, cu atat creezi mai multa rezistenta. Aceasta rezistenta iti distruge tehnica prin scurtarea miscarilor.

Deci, nu este nimic in neregula in a te simti bine, dar pastreaza lucrurile rapide pentru sfarsitul cursei atunci cand chiar ai nevoie de viteza. Incepand cu un efort bine ritmat inseamna ca tehnica va ramane perfecta mai mult timp si viteza medie va fi aceeasi.

Da mai putin din picioare

Miscarea picioarelor foloseste destul de mult oxigen, deoarece muschii picioarelor sunt mai mari, dar contribuie doar putin la viteza generala. Cu toate acestea, miscarea picioarelor este necesara pentru iti mentine picioarele ridicate, rezistenta scazuta si miscarile echilibrate. Asadar, invata sa incepi cursa inotand primii 100 de metri cu un efort minim al picioarelor.

Respira eficient

Faptul ca ne simtim bine inseamna, de asemenea, ca avem tendinta de a respira mai putin atunci cand incepem. Fara o oxigenare optima nu vei putea inota mult. Prejudiciul este facut de la inceput. Asadar, incepe cu respiratii corecte si fii implicat pana la final. Pentru a inota o cursa pe o distanta mare, pur si simplu ai nevoie de mult oxigen. Alergatorul mediu respira in medie de 60 de ori pe minut. Daca inoti, respirand bilateral (o respiratie la fiecare trei miscari), respiri in medie de 20 de ori pe minut. Poti observa diferenta? Orice restrictii suplimentare de respiratie, cum ar fi inotul cu patru miscari la o respiratie, cere mult mai mult de la sistemul tau de energie aerob decat corpul poate suporta. Rezultatul este ca celulele tale nu pot scapa de acid suficient de repede si vei obosi mai repede. Muschii tai se vor acidifica.

Sfatul nostru ar fi sa respiri o data la doua lovituri, de preferinta schimband partile regulat. Acest lucru iti ofera cea mai buna sansa de a mentine constant nivelul de hidrogen din corpul tau. De asemenea, te va ajuta sa te simtiti relaxat si sa te bucuri de antrenamente.

Nota secundara: acidul lactic pe care il produce corpul tau este util. Ajuta la producerea energiei pentru sistemul aerob. Asadar, spre deosebire de ceea ce am ajuns sa credem, ca niciun acid nu este bun, vrem ca acidul sa fie produs, dar numai in cantitatea potrivita pe care corpul o poate suporta. Si aici, din nou, ritmul este cheia.

The post Cum sa previi accidentele la cursurile de inot? appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Cum sa previi accidentele la cursurile de inot? apare prima dată în Cursuri inot.

Cursuri inot copii: beneficii si varste

Afla detalii despre Cursuri inot copii: beneficii si varste accesand Cursuri inot.

Sportul este o activitate benefica pentru tineri si batrani. Unul dintre primele sporturi de care un copil se poate bucura si de care poate beneficia este inotul. Copiii sunt adesea atrasi de piscina, pentru ei piscina este un loc de distractie si poate ajuta la dezvoltarea lor psihofizica si la coordonarea neuromotorie. De aceea, ar trebui sa mearga periodic la un bazin de inot pentru a face miscare.

La ce varsta se poate inscrie un copil la un curs de inot?

Inotul este un sport foarte timpuriu. Copiii se pot familiariza extrem de usor cu apa inca de la varsta de 3 luni prin asa-numitele cursuri de acvatica, care se desfasoara, desigur, intr-o piscina de mica adancime si cu sprijinul unui parinte sau al unui membru al familiei, este recomandat sa ne dam copii la cursuri de inot pentru ca inotul are foarte multe beneficii. Exercitiile efectuate in timpul acestor cursuri contribuie la dezvoltarea mobilitatii si a coordonarii miscarilor. Acest tip de curs dezvolta legatura dintre copil si parinti. Adevaratele cursuri de inot sunt concepute pentru copii incepand cu varsta de 4 ani, deoarece numeroase studii au aratat ca inainte de aceasta varsta copiii nu sunt capabili sa fie autonomi in apa si sa dezvolte abilitatile necesare pentru a putea inota singuri. Aceasta varsta este potrivita pentru a le oferi copiilor primele lectii de inot, pentru ca acestia sa nu se teama de apa si sa invete primele miscari, deoarece nu este posibil ca acesti copii mici sa participe la cursuri competitive reale. Totul trebuie sa fie perceput ca un joc si un moment de libertate pentru copil.

La varsta de 6 ani, daca copiii au ajuns la varsta la care sunt suficient de independenti pentru a se misca liber in apa, este posibil sa se perfectioneze tehnicile de inot cu ajutorul cursurilor concepute in acest scop. Instructorul va evalua varsta potrivita pentru ca copilul sa treaca la un antrenament mai „serios”, evaluand copilul din fata sa. Pe de alta parte, inceperea inotului la o varsta mai „inaintata” ar putea fi problematica atat pentru dezvoltarea organismului, cat si pentru faptul ca apa ar putea speria copilul care se apropie pentru prima data de acest sport.

Beneficiile inotului

Acest sport permite corpului si mintii celor care il practica sa beneficieze de o multitudine de efecte pozitive. Este o activitate care relaxeaza muschii si relaxeaza corpul. Pentru copiii care se apuca de inot si cresc cu lectii regulate de inot, se asigura o dezvoltare fizica si scheletala corecta, deoarece inotul este un sport „complet”, deoarece sunt implicati multi muschi. Inotatorii isi dezvolta un corp puternic si un spate drept, doua caracteristici care nu trebuie subestimate. De asemenea, inotul ajuta la eliminarea excesului de calorii si, deoarece copiii mananca adesea mai mult decat are nevoie corpul lor, acest lucru poate accelera pierderea in greutate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sporturile acvatice reduc riscul de boli cronice si, cu o practica regulata, imbunatatesc chiar sanatatea cardiovasculara si scad tensiunea arteriala. Beneficiile acestui sport se aplica, desigur si in mod normal, chiar si adultilor.

The post Cursuri inot copii: beneficii si varste appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Cursuri inot copii: beneficii si varste apare prima dată în Cursuri inot.

De ce sunt bune cursurile de inot dimineata?

Afla detalii despre De ce sunt bune cursurile de inot dimineata? accesand Cursuri inot.

Cum preferi sa inoti? Dimineata sau seara? Am intrebat in jur de 100 de inotatori care este preferinta lor. Vom descrie rezultatele cu cateva informatii pro si contra. Exista un moment prefect pentru a inota? Sa aflam, cand este mai bine sa mergi la un bazin de inot pentru exercitii si antrenamente.

Rezultatul a fost impartit aproape 50/50 intre cei care prefera inotul de dimineata fata de cei care prefera seara si unii care, de asemenea, nu au o preferinta. De ce exista o diferenta si care este rationamentul?

Inotul dimineata

Inotatorii de dimineata, ca si cei de seara, au motivele lor pentru care prefera sa inoate dimineata. Majoritatea o vad ca pe o modalitate excelenta de a-si incepe ziua. Ei au mentionat ca inceperea zilei cu o baie le ofera multa energie.

Inotatorii de dimineata adora faptul ca isi fac exercitiile pentru toata ziua, daca acesta este exercitiul lor zilnic. Pot iesi devreme si pot inota bine inainte de munca, simtindu-se bine ca au facut exercitiul inainte de inceperea celorlalte formalitati ale zilei. Le place faptul ca, sa se trezeasca devreme pentru a inota, inseamna ca pierd traficul din orele de varf si se apuca de lucru inainte de restul oamenilor.

Multi inotatori de dimineata raporteaza ca simt fericiti dupa ce inoata, iar aceasta fericire continua in restul zilei. In plus, inotul dimineata s-a dovedit ca arde mai multe grasimi, deoarece creste metabolismul si astfel vei continua sa arzi calorii dupa ce iesi din piscina.

Nivelurile de testosteron sunt mai ridicate dimineata, ceea ce este util pentru antrenamentele de intensitate ridicata si s-ar putea sa te simti mai puternic, desi poate dura mai mult sa te incalzesti in timpul antrenamentului.

A ajunge la piscina dimineata devreme are si unele aspecte negative. In primul rand, lipsa motivatiei de a te da jos din pat devreme, daca nu esti o persoana care se trezeste dimineata in mod normal.

A obtine cantitatea potrivita de somn pentru a sustine o zi intreaga de activitate dupa o sesiune de inot de dimineata inseamna sa te culci devreme. Este important sa dormi suficient. Opt ore de somn  te vor face sa te simti puternic si pregatit pentru o lectie de inot. Acest lucru poate fi dificil de realizat cu viata atat de complicata pe care o avem cu totii.

Unii inotatori au mentionat ca sunt lipsiti de energie si se simt slabiti dimineata si, prin urmare, nu vor sa inoate imediat ce se trezesc. Un smoothie sau un baton energetic sanatos poate juca un rol important pentru a iti pune in functiune organismul.

Ce spun cei care inoata seara

Inotatorii care prefera sa mearga la bazin seara au si motivele lor pentru a inota mai tarziu in cursul zilei. Majoritatea inotatorilor care merg seara la bazin  vad inotul ca pe o modalitate de a se relaxa dintr-o zi aglomerata si spun ca inotul este o ameliorare a stresului si ii face fericiti.

Un alt motiv este ca unii inotatori simt ca e mai motivant seara, datorita faptului ca pot merge la culcare imediat dupa inot pentru a se relaxa si a se recupera. Cu toate acestea, pentru a te bucura de un somn mai bun si de o odihna eficienta, este important sa nu faci sesiuni intense de inot inainte de culcare.

The post De ce sunt bune cursurile de inot dimineata? appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul De ce sunt bune cursurile de inot dimineata? apare prima dată în Cursuri inot.

Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot?

Afla detalii despre Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot? accesand Cursuri inot.

In trecut, sportivii de anduranta credeau ca antrenamentul de forta nu era bun pentru performanta lor. Antrenamentul pentru anduranta si antrenamentul pentru forta si putere au fost considerate metode de antrenament opuse, cu modificari contrastante ale corpului. Pentru  inot de anduranta trebuie sa-ti dezvolti capacitatea de a inota submaximal fara oprire, in timp ce, atunci cand te antrenezi pentru forta, faci doar cateva repetari intense mare inainte de a te opri. Atunci cand mergi al cursuri inotvei invata cum sa inoti in functie de preferintele tale si ti se va explica ce sa faci pentru a creste anduranta.

Antrenamentul de forta

Pentru simplitate, exista doua forme de antrenament de forta: antrenament de forta cu greutati mari (ritm scazut) si antrenament de forta exploziv (greutate usoara).

Antrenamentul de forta cu greutati mari creste dimensiunea si puterea muschilor. Acest lucru in sine nu te va face un inotator mai bun, totusi transformarea fortei dobandite in putere lucrand la miscari mai explozive si mai coordonate este un avantaj.

Antrenamentul de forta, prin construirea fortei si apoi transformarea acesteia in putere exploziva, mareste dimensiunea, forta si rezistenta la oboseala a muschilor. De asemenea, vei deveni mai bun si mai eficient la controlul muschilor si, prin urmare, a miscarilor. Aceste modificari duc la imbunatatirea unor elemente cheie legate de performanta de anduranta.

In special, antrenamentul de forta are ca rezultat un control muscular imbunatatit si o rata de producere a fortei musculare mai buna, ceea ce duce la mai multa putere si, prin urmare, la mai multa distanta parcursa pe sesiune de inot. Cu aceeasi cantitate de energie, vei merge mai departe cu fiecare miscare pe care o faci, ceea ce duce la un inotator mai eficient.

In plus, antrenamentul de forta asigura ca muschii tai se vor adapta la ridicarea greutatilor mari, ceea ce in timp ii va face mai puternici si mai rezistenti la oboseala. Rezistenta imbunatatita la oboseala te asigura ca poti obtine o intensitate mai mare inainte de a incepe oboseala. Cu alte cuvinte, poti inota la o intensitate mai mare si, astfel, intr-un ritm mai rapid decat inainte, cu aceeasi cantitate de efort.

Dupa cum sa mentionat mai sus, in primul rand ar trebui sa-ti construiesti o putere generala. Te-ai putea baza pe exercitii clasice din sala, cum ar fi cele pe aparatul de vaslite, gantere, etc. Cu toate acestea, puterea generala poate fi dezvoltata si acasa cu antrenamentul fara echipament sau cu antrenamentul de rezistenta pe banda de alergare.

Forta construita in afara piscinei ar trebui apoi transferata in putere in interiorul piscinei prin incorporarea antrenamentelor de inot de viteza si forta in exercitiile zilnice. Foloseste palete sau aripioare atunci cand vrei sa iti intensifici si mai mult sesiunile de sprint.

Antrenamentul de sprint este, de asemenea, foarte eficient. Cu toate acestea, sesiunile de sprint au un anumit risc, deoarece produc mult mai multa oboseala si risc de ranire mai mare in comparatie cu  inotul de anduranta. Prin urmare, ar trebui sa aloci cel putin 48 pana la 72 de ore intre doua sesiuni de sprint.

The post Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot? appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Cum poti obtine o rezistenta mai buna prin cursuri de inot? apare prima dată în Cursuri inot.

Greseli frecvente la cursuri de inot

Afla detalii despre Greseli frecvente la cursuri de inot accesand Cursuri inot.

Inotatorii profesionisti petrec uneori mai mult timp cu rutina de incalzire decat cu antrenamentul propriu-zis, mai ales cand se incalzesc pentru o cursa. O incalzire adecvata pentru inotatorii profesionisti poate fi de pana la 2000 de metri si include cresteri de viteza, exercitii tehnice si scuturarea picioarelor. Incalzirea ii pregateste fizic si psihic pe inotatori pentru a obtine cele mai bune rezultate la antrenament. Dar cum ar trebui sa-ti faci incalzirea? La cursuri inot vei invata tot ce trebuie sa stii si despre incalzire.  Iata cele mai comune greseli pe care le fac cei care merg la bazin.

Sari peste incalzire

Sa sari peste incalzire suna tentant, mai ales cand socializarea pe puntea piscinei este mai interesanta. Incalzirea pregateste corpul in mod constant  pentru antrenament, prin relaxarea muschilor si tendoanelor si prin cresterea fluxului de sange catre muschii care lucreaza. Cel mai important motiv pentru incalzire, este prevenirea tensiunilor si a leziunilor excesive. Daca vrei sa nu te ranesti si sa fii in forma pe termen lung, trebuie sa nu mai sari peste incalziri. O instructiune generala de incalzire este sa faci zece pana la cincisprezece minute de inot in ritm usor.

Leganarea si intinderea

In trecut, balansarea si intinderea membrelor cu pana la jumatate de ora inainte de a intra in piscina era foarte comuna. Dar nu a fost o miscare chiar inteligenta. In zilele noastre stim mai bine, toate balansarile si intinderile creeaza instabilitate a umerilor si reduc forta si puterea muschilor intinsi. O alternativa excelenta este sa faci niste exercitii usoare de intindere dinamica inainte de a ajunge la piscina. Incalzirile dinamice pregatesc corpul pentru performanta prin cresterea stabilitatii umerilor, a puterii musculare si a controlului.

Tinerea respiratiei

Tinerea respiratiei este una dintre cele mai frecvente problema pentru inotatori atunci cand se incalzesc. Cu totii avem un instinct incorporat de a respira constant, totusi, atunci cand inoti, acest lucru nu este posibil. Prin urmare, adesea ne tinem respiratia in timp ce inotam, ceea ce are ca rezultat acumularea de CO2, ceea ce duce la dispnee. Din fericire, exista doua lucruri pe care le poti face: (1) incetineste si respira des, iti recomandam sa respiri la fiecare a doua miscare; (2) sa te concentrezi pe expirarea blanda si continua. Un indiciu excelent este sa canti sau sa scoti un sunet atunci cand capul este in apa, acest lucru va stimula expirarea in mod continuu. Utilizeaza aceste doua sfaturi in timpul urmatoarei incalziri, iar senzatia de sufocare va disparea incet.

Te incalzesti prea intens

Unii inotatori tind sa se incalzeasca mult prea repede. Incepand incalzirea la o intensitate ridicata folosind prea multa forta, probabil te va rani si epuiza inainte ca antrenamentul sa inceapa. La inceputul incalzirii, muschii sunt inca rigizi si reci, tendoanele sunt stranse. Si astfel incalzirea ar trebui sa inceapa intotdeauna lent. In functie de tipul de sesiune, va exista un exercitiu de intensitate mai mare la sfarsitul incalzirii pentru a-ti pregati corpul pentru setul principal de exercitii.

The post Greseli frecvente la cursuri de inot appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Greseli frecvente la cursuri de inot apare prima dată în Cursuri inot.

Cursuri de inot pentru a te mentine in forma

Afla detalii despre Cursuri de inot pentru a te mentine in forma accesand Cursuri inot.

Daca iei in considerare principalele obiective ale celor mai multe regimuri fitness – sa slabesti, sa iti imbunatatesti forma fizica, sa iti construiesti muschii si sa te bucuri de o buna stare de spirit, sunt destul de putine sporturi care bifeaza toate casutele acestea si de aceea, indicat ar fi sa faci cursuri inot pentru a te asigura ca stapanesti toate tehnicile. Nu uita ca inotul ofera antrenament pentru tot corpul cu riscm minim de ranire, ceea ce nu se intampla cu antrenamentele clasice.

Un alt beneficiu care trebuie mentionat este faptul ca piscinele interioare prezinta un risc minim si gestionabil in momentul in care este vorba de raspandirea bolilor, deci in pandemie au fost sigure. Au fost mai multe studii care au dovedit faptul ca Coronavirsului a devenit rapid inactiv odata ce a intrat in contact cu clorul din piscine. Centrele de agrement sunt de asemenea capabile sa foloseasca sisteme de rezervare pentru a controla numarul de persoane care ajung in vestiare.

Inotul iti imbunatateste sanatatea cardiovasculara

Un loc evident de unde putem incepe este ca inotul te va ajuta sa fii in forma in special daca inoti des si iti perfectionezi zilnic tehnica. Este adevarat ca vei deprinde mai bine toate tehnicile pe masura ce incerci mai mult iar cu cat vei incerca mai mult cu atat vei avea o forma mai buna. Beneficiile sunt masive indiferent de nivelul la care esti.

Iti vei construi muschi pe tot corpul

Toti ne-am uitat cu admiratie la corpurile inotatorilor olimpici. In timp ce cateva ture de bazin pe saptamana nu vor avea un efect chiar atat de impresionant, vei descoperi ca inotul face rapid muschii corpului mai mari si mai puternici.

Unii oameni au tipuri de corp care acumuleaza masa musculara mai repede decat altii, dar va trebui sa inoti mult pentru a-ti schimba semnificativ forma musculaturii si pentru a creste volumul. Ceea ce vei descoperi este ca inotul intareste musculatura de sus in jos foarte repede. Vei putea sa iti lucrezi simultan muschii bratelor si muschii picioarelor, precum si partea superioara a corpului.

Accidentele sunt foarte rare

Cu apa care iti sustine greutatea corporala, inotul este o metoda excelenta pentru orice persoana de a se antrena fara sa puna presiune si stres pe articulatii. Este singurul sport care nu suporta complet greutati, asa ca este greu sa te ranesti la piscina. Poti detecta tendinita in zonele umerilor, dar acest lucru este foarte rar iar leziunea va avea un grad scazut. Nu am cunoscut niciodata alte accidente in piscina.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante beneficii oferite deun curs de inot, de care ar trebui sa profiti in momentul in care vrei sa te asiguri ca vei obtine cele mai mari avantaje de la acest sport. Inotul are rolul de a sustine eficient musculatura si de a o face mai puternica, motiv pentru care vei descoperi ulterior cat de usor este sa practici si alte exercitii fizice in sala sau in parcuri.

The post Cursuri de inot pentru a te mentine in forma appeared first on Cursuri inot copii si adulti.

Post-ul Cursuri de inot pentru a te mentine in forma apare prima dată în Cursuri inot.

Cursuri inot indiferent de varsta

Afla detalii despre Cursuri inot indiferent de varsta accesand Cursuri inot.

Un numar impresionant de oameni sufera de fobii specifice. Frica de apa, hidrofobia, este o frica deosebit de ingrijoratoare, deoarece ii determina pe oameni sa evite lacurile, piscinele, raurile, paraiele si alte corpuri mari de apa. Frica de apa este stresanta pentru multi oameni, deoarece frica se poate transfera copiilor ca o frica irationala. A invata sa inoti este esential la orice varsta, deoarece ar putea exista o situatie in care siguranta ta personala este in pericol. Iata sase motive pentru care lectiile de inot sunt importante la orice varsta. Daca te intrebi de ce sa mergi la cursuri inotmai jos ai toate explicatiile.

Siguranta personala

A invata sa inoti este vital pentru siguranta ta personala, deoarece nu stii niciodata unde cand ai putea sa cazi in apa. Stiind sa inoti iti va oferi capacitatea de a supravietui in apa. Nu stii niciodata cand va fi un moment in care vei fi in preajma apei, iar inotul va sfarsi prin a-ti salva viata. Daca intentionezi sa pleci intr-o croaziera, trebuie sa stii sa inoti pentru a preveni inecul.

Siguranta copiilor si a altor persoane

Parintii trebuie sa invete sa inoate, deoarece ar putea folosi aceasta abilitate pentru a-si salva copiii in cazul in care ar cadea in apa. In fiecare an, un numar extrem de mare de persoane se ineaca in intreaga lume. Lectiile de inot te pot ajuta sa salvezi viata altei persoane.

Iti vei imbunatati sanatatea

Inotul nu este doar o abilitate grozava, ci te poate ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea. Inotul este o forma excelenta de exercitiu si ajuta la arderea caloriilor in exces. Corpul tau va folosi o mare varietate de grupe musculare si este un antrenament cardiovascular grozav.

Reduce durerea

Persoanele in varsta evita adesea mai multe forme de exercitii fizice din cauza durerii atunci cand se misca. Inotul va reduce durerea in timpul miscarii, deoarece apa ajuta la prevenirea suprasolicitarii corpului. Apa este un element natural de racire, care reduce durerea in timpul miscarii articulatiilor intepenite si muschilor raniti.

Bucurie

A invata sa inoti este un proces distractiv. Un numar mare de oameni considera ca inotul este o distractie excelenta pentru a se bucura cu prietenii si familia. Cand vremea se incalzeste, inotul este o modalitate excelenta de a te racori si de a te bucura in continuare de miscare. Odata ce inveti sa inoti, se poate deschide o noua lume de activitati placute pe care le poti incerca, inclusiv schi nautic si wakeboarding.

Lectiile de inot va maresc cunostintele

Cunoasterea inseamna putere, iar adaugarea unei noi abilitati in viata ta nu poate doar sa-ti imbunatateasca increderea, ci chiar te poate ajuta din punct de vedere profesional. Daca lucrezi pentru o companie care ofera evenimente corporative, croaziere si alte lucruri distractive, te poti afla in mijlocul unei situatii incomode daca nu poti inota. A invata sa inoti este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati abilitatile si de a te bucura de viata. Inscrie-te la lectii de inot aici, pentru a invata cum sa inoti astazi!

Post-ul Cursuri inot indiferent de varsta apare prima dată în Cursuri inot.

Cursuri inot copii – La ce ar trebui sa fii atent inainte de inscriere

Afla detalii despre Cursuri inot copii – La ce ar trebui sa fii atent inainte de inscriere accesand Cursuri inot.

Cauta cursuri si instructori care urmeaza liniile directoare axate nu doar pe tehnicile de inot, ci si pe competente mai ample de supravietuire in apa. Toti copiii ar trebui sa invete cum sa ajunga inapoi la suprafata de sub apa, sa se propulseze cel putin 25 de metri si sa iasa din apa, de exemplu. Instructorii ar trebui sa evalueze progresul copiilor si sa ofere feedback continuu cu privire la nivelul lor de abilitati. Deci, atunci cand inscrii copilul la cursuri de inotciteste cu atentie informatiile existente pe site-ul firmei care ofera astfel de cursuri de inot pentru copii.

Pentru copiii de toate varstele, cauta programe care:

Sa aiba instructori cu experienta, calificati. Instructorii de inot ar trebui sa fie instruiti si certificati printr-un program de invatare a inotului recunoscut la nivel national. De asemenea, ar trebui sa existe salvamari de serviciu care au certificare actuala de CPR si de prim ajutor.

Invata obiceiuri bune de siguranta in, pe si langa apa. Copiii ar trebui sa invete sa nu inoate niciodata singuri sau fara supravegherea unui adult. Instructorii ar trebui sa-i invete pe copii sa ceara intotdeauna permisiunea de la parinti, salvamari sau instructori de inot inainte de a intra intr-o piscina sau in corpuri naturale de apa precum un lacurile sau marile.

Invata ce sa faca daca ajung in apa pe neasteptate. Aceasta include exersarea abilitatilor de competenta in apa, cum ar fi autosalvarea. Lectiile ar trebui sa ofere antrenament cu o varietate de conditii realiste, cum ar fi caderea si inotul in haine. De asemenea, copiii mai mari ar trebui sa invete ce sa faca daca vad pe altcineva in apa care si cum sa ofere ajutor.

Ai putea urmari mai intai o ora de inot pentru a vedea direct daca este potrivita pentru copilul tau. Nu toate lectiile de inot sunt create la fel, iar parintii ar trebui sa investigheze optiunile pentru a alege cea mai buna varianta. Inoata de cele mai multe ori sau exista perioade lungi de inactivitate in care isi asteapta randul? Copiii primesc atentie individuala? Sunt instructorii prietenosi si predau potrivit varstei copilului?

Cursurile implica mai multe sesiuni. Odata ce copiii incep lectiile, ar trebui sa poti vedea progrese treptate, dar consistente in abilitatile lor in timp. Continua lectiile cel putin pana cand copilul stapaneste abilitatile de baza in apa.

In plus, pentru copiii sub 4 ani, cauta programe care:

Asigurati o atmosfera adecvata varstei. Copilul ar trebui sa se simta in siguranta  in timpul lectiilor, cu activitati care sa ii sustina dezvoltarea sociala, intelectuala, fizica si emotionala. Copiii trebuie sa dezvolte un respect sanatos pentru apa, de asemenea.

Ori de cate ori bebelusii si copiii mici sunt in apa sau in preajma apei, chiar si in timpul lectiilor de inot, un adult ar trebui sa fie aproape pentru a oferi instructiuni si pentru a supraveghea copiii. Participarea parintilor ar trebui incurajata, mai ales ca ajuta familiile sa stie ce sa exerseze intre ore. Daca nu poti fi in apa cu copilul tau, cauta cursuri private care sa ofere instruire individuala.

Post-ul Cursuri inot copii – La ce ar trebui sa fii atent inainte de inscriere apare prima dată în Cursuri inot.

Cursuri inot copii – Sfaturi pentru copiii care incep sa inoate

Afla detalii despre Cursuri inot copii – Sfaturi pentru copiii care incep sa inoate accesand Cursuri inot.

Printre activitatile recomandate pentru buna dezvoltare si crestere a copiilor, inotul se afla in fruntea listei. Potrivit mai multor studii, aceasta activitate aduce numeroase beneficii, atat cognitive, cat si fizice. Descoperiti acum beneficiile inscrierii copilului la cursuri de inot copii! Intr-o piscina, copiii mici gasesc un mediu ideal pentru a-si stimula dezvoltarea mentala si fizica. Inotul poate fi distractiv, stimulativ si relaxant nu numai pentru copil, ci si pentru parinti.

Inotul pentru copii: beneficii

Inotul, mai ales daca este practicat de la o varsta frageda, este unul dintre cele mai complete si mai eficiente sporturi din punct de vedere al beneficiilor pentru sanatate. Importanta inotului pentru copii a fost, de asemenea, confirmata de mai multe ori de diverse studii medicale. Iata de ce sa va inscrieti fiul (sau fiica) la o piscina:

  1. Este un sport complet

Dupa cum stie toata lumea, inotul este un sport complet prin excelenta. Acesta lucreaza toti muschii principali ai corpului. De la brate pana la picioare, inclusiv muschii abdominali, muschii lucreaza la unison pentru a ramane la suprafata si a se misca in apa.

  1. Imbunatateste coordonarea

Absenta gravitatiei in apa incurajeaza copilul sa se miste in mod constant, cerandu-i sa isi antreneze eficient muschii.

  1. Un control mai mare asupra respiratiei

Faza de respiratie este un moment foarte delicat pentru copil. Imersiunea subacvatica controlata le permite sa inteleaga cum functioneaza respiratia si sa dobandeasca mai mult control, intarindu-si in acelasi timp inima si plamanii.

  1. Sporeste increderea si stima de sine a copilului

Unul dintre cele mai dificile momente atunci cand aduci un copil la curs de inot este depasirea fricii initiale de apa si castigarea increderii. Infruntarea si apoi depasirea temerilor in apa, cum ar fi scufundarea sau nepurtarea de flotoare, ii permite copilului sa dobandeasca o mai mare liniste sufleteasca si o mai mare constientizare a lui insusi si a ceea ce este capabil sa faca. Toate acestea in beneficiul stimei de sine si al increderii in sine.

  1. Imbunatateste capacitatea de invatare

In timpul lectiei de inot, copilul executa exercitiile date de instructor. Nivelul lor de intelegere si, prin urmare, abilitatile lor mentale se imbunatatesc considerabil, datorita si mediului jucaus care face invatarea mai distractiva si mai usoara.

  1. Este o ocazie de a se relaxa de a socializa

Apa si prezenta altor copii actioneaza ca un stimulent suplimentar pentru copil. Mediul jucaus il ajuta pe copil sa se relaxeze si sa depaseasca mai usor timiditatea si rezerva.

  1. Ajuta la controlul greutatii

Exercitiile fizice in apa ajuta la arderea multor calorii si energie. Un copil care reuseste sa isi tina greutatea sub control de la o varsta frageda are mai putine sanse sa devina un adult supraponderal. O dieta corecta si o activitate fizica regulata sunt pilonii pe care se bazeaza un stil de viata sanatos.

  1. Piscina este un mediu sigur si sanatos

Piscinele sunt printre cele mai sigure locuri, atat din cauza prezentei personalului special instruit, cat si din motive de igiena. Prezenta clorului in piscina face ca mediul sa fie igienizat, inhiband proliferarea si raspandirea virusilor si bacteriilor. Pentru a combate raspandirea Covid19, inotul este una dintre cele mai sigure si mai controlate activitati.

Post-ul Cursuri inot copii – Sfaturi pentru copiii care incep sa inoate apare prima dată în Cursuri inot.

Scroll to Top